Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Τοποθέτηση Κοινωνικής Λειτουργού στο σχολείο μας

 Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, ενημερώνουμε ότι τοποθετήθηκε Κοινωνική Λειτουργός η οποία θα ασκεί τα καθήκοντά της στο σχολείο μας κάθε Τρίτη.
Ο ρόλος του Κοινωνικού Λειτουργού είναι ανιχνευτικός, υποστηρικτικός, συμβουλευτικός και ενημερωτικός. Αποτελεί τον διαμεσολαβητή μεταξύ του σχολείου και της οικογένειας. Παρέχει ψυχοκοινωνική στήριξη-παρέμβαση για ενδυνάμωση μαθητών και οικογενειών καθώς και γι ανάπτυξη δεξιοτήτων για αποτελεσματική διαχείριση κρίσεων. Εντοπίζει μαθητές που βρίσκονται σε κίνδυνο και υλοποιεί κατάλληλες παρεμβάσεις σε αρμόδιους φορείς προς όφελος της σχολικής κοινότητας. Εχει την δυνατότητα για κατ οίκον επισκέψεις σε οικογένειες μαθητών με την συνεργασία του Διευθυντή εφόσον κριθεί σκόπιμο και της ζητηθεί. Υλοποιεί προγράμματα πρόληψης της συναισθηματικής υγείας και ενημερωτικές δράσεις σε συνεργασία με τον Σύλλογο διδασκόντων διασφαλίζοντας την Συμπερίληψη.
Γονείς και μαθητές αντιμετωπίζονται ισότιμα με σεβασμό και εχεμύθεια και τηρείται το απόρρητο σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας των Κοινωνικών Λειτουργών. Κηδεμόνες που επιθυμούν συνάντηση μπορούν να κλείνουν ραντεβού στο τηλέφωνο του σχολείου 2251043700.
Οι γονείς που επιθυμούν να συναντήσουν κατ ιδίαν και να συνομιλήσουν με την Κοινωνική Λειτουργό πρέπει να επιστρέψουν υπογεγραμμένη την δήλωση που τους έχει σταλεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλής ανάρτηση