Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023

 Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου , πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου μας εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών και μαθητριών για την τοπική ιστορία Λήμνου και Λέσβου την περίοδο του 1 ου Παγκοσμίου πολέμου και το πολιτιστικό αποτύπωμα της στα δύο νησιά. Παράλληλα διερευνήθηκαν τρόποι παιδαγωγικής αξιοποίησης της τοπικής ιστορίας των δύο νησιών την συγκεκριμένη χρονική περίοδο με συμμετοχή του σχολείου σε ευρωπαϊκά προγράμματα (καλές πρακτικές eTwinning - Erasmus+).
Στην εκδήλωση παρέστησαν ως ομιλητές η κ. Λυμπέρη Θεοδώρα , Διευθύντρια Γυμνασίου Μούδρου Λήμνου,η κ. Σοφία Σωτηρίου, υπεύθυνη διαχείρισης Εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, η κα Μπαρουτσάκη Επίτιμη Πρόξενος της Γαλλίας.

Εισηγητές:

Λυμπέρη Θεοδώρα , Διευθύντρια Γυμνασίου Λήμνου: Ιστορία των Anzac, σύνδεση της τοπικής Ιστορίας με την Παγκόσμια, θεματικές για υλοποίηση συνεργατικών Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Λοϊζίδου Λάουρα, Διευθύντρια 6 ου Γυμνασίου Μυτιλήνης: Αναφορά στα Ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Λέσβο την αντίστοιχη Ιστορική περίοδο.

Σοφία Σωτηρίου, υπεύθυνη διαχείρισης Εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλής ανάρτηση